Salsa&Bachata

Salsa je temperamenten, vroč in dinamičen ples, ki se že od svojih začetkov sproti razvija in spreminja, se v različnih okoljih navzema lokalnih plesnih navad, tu in tam vključuje elemente drugih plesov in nič nenavadnega ni, če na salsa plesišču doživite tudi prebliske iz tanga ali hip hopa.

Poznamo več stilov salse. Najpogosteje se govori o portoriškem, kolumbijskem, kubanskem, newyorškem in losangeleškem stilu salse. Razlikujejo se po tem, na katero dobo v taktu narediš korak, po načinu gibanja telesa in figurah.

Značilnost kubanskega stila salse so obrati, s katerimi plesalec in plesalka krožita drug okoli drugega, ročne arabeske (okrasno gibanje rok preko glave, podobno česanju z glavnikom), poudarjena vloga plesalca, ki izvaja veliko več obratov kot pri drugih stilih, in veliko soliranja.

Bachata izvira iz Dominikanske republike. Je izrazito romantičen ples tesno drug ob drugem in v počasnem ritmu. Pesmi prepevajo o ljubezni in ljubezenskem razočaranju, lahko so vesele ali žalostne.

Tečaj salse&bachate bo potekal samo v Šk.Loki in Kamniku.

Call Now Button Scroll to Top