Družabni ples

Družabni ples je skupno ime za standardne in latinsko ameriške plese. Tečaji se izvajajo po različnih stopnjah, ki so oblikovane glede na predznanje tečajnikov. Na začetnem tečaju se uči fokstrot, diskofoks, angleški in dunajski valček, polka in cha-cha-cha. Ostale plese, kot so rumba, samba, jive, tango se doda na naslednjih stopnjah. V zadnjih letih se je opredelitev družabnih plesov nekoliko spremenila in dopolnila saj želijo plesne šole slediti razvoju plesa in trendom, zato se v višjih stopnjah učimo tudi plese kot so salsa, bachata, salsa ruedo, itd.

Na plesnih tečajih vam ples predstavimo na zabaven in sproščen način. Moto, ki ga zasledujemo že od samega začetka ustanovitve plesne šole, je, da bo vsak par, ki je opravil začetni tečaj, pridobil toliko znanja in samozavesti, da bo lahko plesal na zabavah, veselicah in porokah.

POSAMEZNA STOPNJA OBSEGA ( 8 vaj po 90 minut) Začetni plesni tečaji: Namenjen je učenju 6. plesov, ki se najbolj pogosto plešejo na veselicah, porokah, zabavah. To so fokstrot, diskofoks, angleški in dunajski valček, polka in cha-cha.

Nadaljevalni plesni tečaj 1: Pridobljeno znanje iz začetnega tečaja utrdimo in nadgradimo, ter se učimo nove latinsko-ameriške plese (samba, jive, rumba).

Nadaljevalni plesni tečaj 2: Pridobljeno znanje iz nadaljevalnega tečaja 1 utrdimo in nagradimo. Poudarek je predvsem na učenju novih plesnih figur.

Nadaljevalni plesni tečaj 3: Že osvojeno znanje znova in znova utrjujemo, dodamo kak nov ples ( tango, salsa). Veliko se posvečamo tudi izgledu plesnega para.

Nadaljevalni plesni tečaj 4: Bistvo te stopnje ni učenje novih plesnih figur, vendar osvojeno znanje tehnično, estetsko izpopolniti.

Klubska plesna stopnja: Namenjena tečajnikom, ki že vrsto let pri nas obiskujejo plesne tečaje. Način dela je prilagojen njihovim željam.

Call Now Button Scroll to Top